Nationaal én internationaal weet Brabant zich sterk te profileren. Als dé kennis en innovatieregio bij uitstek. Waar we door ondernemerschap, innovatie en samenwerking de oplossingen voor de toekomst vinden. Waar niet alleen het leven goed is maar waar je ook fantastisch kan wonen, werken en leren. Als designprovincie van Nederland, de place to be voor die typisch Brabantse gezelligheid en de meest bruisende festivals en beste musea. Een greep uit de feiten en cijfers.
Brabant is ná Gelderland qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland. We hebben veel buren: Zuid-Holland en Gelderland in het noorden, Zeeland in het westen, Limburg in het oosten en België in het zuiden. Ook Duitsland is ‘om de hoek’. Met meer dan 225.000 inwoners zijn Eindhoven en Tilburg de grootste steden. Daarna komen Breda (ruim 180.000) en ’s-Hertogenbosch (ruim 150.000), de hoofdstad van Brabant. Deze stad, in de volksmond Den Bosch genoemd, is de geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch. En wie kent niet de Sint-Janskathedraal en de Bossche Bol, een uit de kluiten gewassen chocolade slagroomsoes?
De meeste Brabanders wonen in de steden. Maar een flink deel van de bedrijvigheid is nog steeds te vinden op het platteland – in de veehouderij en de land- en tuinbouw. De regio Noordoost-Brabant – met Oss, Uden en Veghel – behoort tot de belangrijkste industriële gebieden van het land. En wist je dat Brabant, met Eindhoven als kloppend hart, dé designprovincie van Nederland is? De regio trekt steeds meer bezoekers uit binnen- en buitenland. Om te shoppen, om één van de ruim 140 musea te bezoeken of om lekker te borrelen en te eten. Niet voor niets staan we bekend om onze Brabantse gezelligheid en gastvrijheid.
Met één druk op de knop kopieer je gratis de volledige tekst van dit verhaal